WIE BEN IK

Ik ben Pauline, in de eerste plaats mama van Kiki en Daan en partner van Michiel.  

Ik ben ook voedingswetenschapper, diëtist, leefstijl coach maar vooral ervaringsdeskundige.

Na mijn diagnose Multiple Sclerose in 2002  gebruikte ik dagelijks sterke medicatie en daar voelde ik me niet echt prettig bij.  Verandering van leefstijl heeft mij zoveel gebracht! Dat gun ik U ook. Voeding heeft een allesbepalende invloed gehad op mijn gezondheid en geluk. 

En het heeft mij gebracht tot mijn missie:

Ik help mensen gezonder te maken door voeding en leefstijladvies  zodat ze chronische ziektes kunnen voorkomen of hun klachten kunnen verminderen. Voeding als medicijn!

Als een resultaat daarvan vallen mensen niet alleen af (als ze overgewicht hebben) maar hebben ze ook meer energie en zelfvertrouwen. Ik hou van echte voeding geen dieetshakes of pillen. 

Ik beloof geen perfect lichaam

Ik beloof geen perfect leven

Maar ik kan U wel nieuwe inzichten meegeven door mijn eigen werk, wetenschappelijke achtergrond en privé ervaringen. En als ik merk dat ik u niet goed kan helpen zal ik u doorverwijzen naar iemand die dat wel kan. 

Ik heb sinds mijn afstuderen in 1998 in het Rijnstate Ziekenhuis en bij de Nederlandse
Obesitas Kliniek gewerkt als diëtiste en bij het RIVM als voedingswetenschapper. Ik heb
zowel Voeding en Diëtetiek in Nijmegen als Voeding en Gezondheid aan Wageningen Universiteit gestudeerd. In Soest heb ik het Succesvol Afvallen Instituut opgericht in 2009
waar ik jarenlang met veel plezier mensen met overgewicht langdurig begeleid heb. Dat deed ik in nauwe samenwerking met een psycholoog en fysiotherapeut. Ik heb erna een boek geschreven over emotie-eten; Vol van Liefde/ Turning Fat into Love. Ook werkte ik graag in Baarn tot 2024 bij Voeding Vitaal. Ik werk nauw samen met Lady Sports Soest daar begeleid ik groepen.  Ik ben lid van de DCN en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister.

Ik hou van mensen en ik hou ervan om mensen te inspireren en praktisch te informeren. 

 Ik weet wat het is om met je gezondheid te struggelen en die ervaring
helpt me om een nóg betere diëtiste te zijn. Ik hoop U snel eens te ontmoeten bij Praktijk Pauline!

Locatie

contact